Peak experience - úgy élvezni a dolgokat, hogy előrébb is juss
Minden cselekvésnek, amit kedvtelésből csinálunk, van egy érzelmi íve. Ez az ív az, amit megélünk a cselekvés közben, és tevékenységenként eltérő. Csúcspontja azonban mindegyiknek van - és ez az, amikor az agyunk kiengedi az összes endorfint jutalomképpen. Legyen az súlyemelés, hegymászás, box, zenélés, bulizás, csajozás - mindnek van egy csúcspontja. Ez a 'peak experience'.
Hol itt a galiba?
A galiba az, hogy míg a szimplább dolgoknál a peak experience nagyjából mindenkinek ugyan ott van - teszem azt lefutottad a távot, vagy teljesen kifárasztottad magad, addig egy összetettebb cselekménynél, mint a csajozás, ez személyenként eltér.
//Hogy a csajozás miért összetett? Mert van külön nyitás, beszélgetés, eszkaláció, szex: ezeknek külön-külön is van egy érzelmi ívük, de mi, akik ezt 'sportszerűen' űzzük, számunkra ez egy körülhatárolható panellé áll össze, egy érzelmi ívvé válik. Ezt mások annak a varázslatos folyamatnak nevezik, nekünk meg van rá már ezer-egy modellünk.//
A peak experience helyét a csajozásban az egod határozza meg. Akár kezdő vagy, akár közép-haladó, akár szakavatott mester, az egod mindig kézzel-lábbal védeni fogja magát a sérülés előtt: nehezíti az összes helyzetet, ahol kockáztatsz (nyitás-eszkaláció-zárás), hogy ne sérüljön. Az általános para érzéseket mind ismerjük, AA, habozás, töketlenkedés... de egy sokkal genyóbb mozzanat, hogy a peak experiencet olyan helyre teszi, amit viszonylag kényelmesen, a legkevesebb kockáztatással, a komfortzónán belül vagy ahhoz legközelebb helyezi.
Ezért ragadnak be sokan abba, hogy élvezik a nyitogatást a Deákon vagy a szórakozóhelyen, vagy hogy értelmetlenül köpik oda nőknek, hogy deszexi vagy... de ezért van az, hogy Day 2-re nem viszik már a nőt, vagy nem viszik VÉGIG az interakciót, mert mondjuk a csókzárásig már sima az ügy, így ott is van a peak experience.
Tudatossággal azonban ez kiforgatható. Ha rajtakapod az egodat, ha lámpafény alá állítod, ahogy manipulál, akkor már tudsz rajta állítani.
Érezd, hogy a sikertelenségeid egyik oka az, hogy a peak experience rossz helyen van - és ezért tud megfojtani bárkit az egoja a fejlődésben, mert paradox módon átértelmezi a sikertelenségeit, elfogadható sikerekké téve, ami újra elkényelmesedéshez vezet. Ha elkényelmesedsz, akkor pedig nem kockáztatsz többet, és nem fogsz fejlődni - vagy eredményeket felmutatni (semmiben, nem csak a csajozásban).
Legközelebb ne állj meg a mérsékelt sikernél. Ismerd fel, hogy ez nem az igazi peak experience, az még arrébb van, és neked kell megtalálnod. Kockáztass, mert a lehetséges nyereség többszöröse a lehetséges kudarcnak. Centiről centire told, szituációról szituációra, szettről szettre, nőről nőre, célról célra.
Az egod a tiéd, nem te vagy az övé. Gyűrd le.
Peak Experience Az egod és a fejlődés viszonya
Elküldve: September 29 - 19:52
köszi. ez most jól jött.
--------------------
,,So I found out, life is just a game..."
http://forum.pua.hu/t2811-dupla-kclose <--Első Kcloseaim, jelenleg tanácsot kérnék a folytatással kapcsolatban.
http://forum.pua.hu/t2811-dupla-kclose <--Első Kcloseaim, jelenleg tanácsot kérnék a folytatással kapcsolatban.
Elküldve: September 29 - 19:58
Jó írás, köszönjük!
És totál igaz a dolog. Volt idő amikor kurvára örültem annak hogy összejött egy-egy kiss. És sokáig tudatosan szabotáltam minden kialakulóban lévő „kapcsolatot”, mert ha dobnak akkor ugye koppanás van. És nem akartam megégetni magamat. Tulajdonképpen ego védés. Aztán eljött az idő amikortól fogva bevállaltam ezt a kockázatot, így lehetett szintet lépni ahol már azon is rinyálok ha szarul smárol egy csaj.
Aki nem mer nagy téttel játszani, az nem is fog nagyot kaszálni.
És totál igaz a dolog. Volt idő amikor kurvára örültem annak hogy összejött egy-egy kiss. És sokáig tudatosan szabotáltam minden kialakulóban lévő „kapcsolatot”, mert ha dobnak akkor ugye koppanás van. És nem akartam megégetni magamat. Tulajdonképpen ego védés. Aztán eljött az idő amikortól fogva bevállaltam ezt a kockázatot, így lehetett szintet lépni ahol már azon is rinyálok ha szarul smárol egy csaj.
Aki nem mer nagy téttel játszani, az nem is fog nagyot kaszálni.
Oldal 1 / 1

Bejelentkezés
Regisztráció