Töltsd le az Ismerkedés Alapjai című könyvemet ingyen és tudd meg, mit kell tenned, hogy elbűvölő barátnőt szerezz azonnal.
bezárás
Add meg az email címedet, ahova elküldjük a könyvet!

Csábítás, csajozás - hogyan kell csajozni?: Hogyan Szabaduljak, Ha Az Érzelmeim Rabja Vagyok? Pls Help - Csábítás, csajozás - hogyan kell csajozni?

Ugrás a tartalomhoz

Hogyan Szabaduljak, Ha Az Érzelmeim Rabja Vagyok? Pls Help

#1 Felhasználó nem aktív bbéla

Hozzászólás:
 3
Gender:Male Location:bp Interests:foci, snowboard, csocsó, önfejlesztő könyvek

Elküldve: September 12 - 22:32

sziasztok,

segítséget szeretnék kérni. hogyan felejtsek el egy lányt, akiért igen sokáig meg voltam őrülve? a helyzetet bonyolítja, hogy nagyon jóban vagyunk. tehát amellett, hogy betegesen rajongtam érte, mondhatom, hogy a barátom is. és ha egy mód van rá, nem szeretném megszakítani vele a kapcsolatot, mert nagyon közel áll hozzám lelkileg.
mára az iránta érzett mértéktelen vonzalmam valamennyire enyhült, de az lenne a legjobb, ha tudnék rá barátként, és nem nőként tekinteni. van erre valami hatásos módszer? illetve, lehetséges ez egyáltalán? próbálkoztam más lányokkal, de nem vezetett eredményre.

köszi,
béla

#2 Felhasználó nem aktív Stif

• .
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
Hozzászólás:
 628
Gender:Male Location:Szeged Interests:labdarúgás, VW Golf & Passat, túlélési technikák, sportújságírás, blog, Tecktonik dance, house/elektroo/dance/trance music, csajok :)

Elküldve: September 13 - 10:27

Nem akarsz kompromisszumot kötni. Enélkül viszont nem lesz változás és eredmény. Kicsit úgy tűnik hogy akaratgyenge vagy, és a lelked mélyén nem is igazán akarod hogy változzanak a dolgok. Mivel nem vagy képes a sarkadra állni és azt mondani, hogy megszakítasz vele minden kapcsolatot. Ha ott lesz a közeledben, akkor nagyon lassan fogod elfelejteni, mivel újra és újra elő fognak törni az érzelmeid vele kapcsolatban. Tehát első körben el kéne dönteni hogy mit akarsz: megtartani a barátságot (mert a lány szemében te nem férfi vagy, potenciális barátjelölt, hanem egy ember, egy barát) vagy megszabadulni az érzelmi függéstől?

Olyan nincs hogy mindent akarsz, de nem hozol érte áldozatot. Ha meg akarod tartani a kapcsolatot vele, akkor az az áldozat hogy el kell viselned az érzelmeidet, ha meg el akarod dobni az érzéseket amik „gyötörnek”, akkor hanyagolnod kell jó hosszú időre a lány társaságát.

Nagyjából ennyi, ezeken gondolkozz el, és ha képes leszel döntést hozni, akkor lépd is meg a dolgot.

ui.: hányan hittük már, hogy az adott lány túlontúl sokat jelent számunkra (általában akit nem kaphattunk meg ilyen-olyan okok miatt), aztán amikor jött egy másik, egy sokkal jobb akitől mindent megkaptunk, akkor mosolyogva emlékeztünk vissza az előzőre, és már nem is tűnt annyira erősnek a korábban érzett vonzalmunk, nem is értettük hogy mi miatt „rajongtunk” érte…

Engedd el, mert tőle maximum csak barátságot fogsz kapni, így meg magadat szopatod. Remélem érthető voltam. :)

#3 Felhasználó nem aktív bbéla

Hozzászólás:
 3

Elküldve: September 14 - 22:27

hello Stif,

arra rájöttem, hogy csak barát vagyok neki, és ennek ellenére nehéz megszakítanom vele a kapcsolatot. nagyon sokat beszélgettünk nagyon mély témákról, és sokat segített, amikor szakítottunk a menyasszonyommal és padlón voltam emiatt. szóval sokat jelent úgy is, mint barát.

fyi: rosszul vagyok "bekötve", mert nehéz felkelteni az érdeklődésemet, viszont ha jókat tudok az adott lánnyal beszélgetni, akkor nagyon hamar meghülyülök. :)
és mire kiderül, hogy egy hullámhosszon vagyunk (és én menthetetlenül beleszeretek), addigra már annyi időt töltöttünk egymással úgy, hogy nem tettem semmit, amiből levágta volna, hogy tetszik nekem, hogy már frankón a barát zónába kerülök. ezt már nagyon sokszor beszoptam de csak nemrég tudatosult bennem. úgyhogy változtatni kell. :)

száz szónak is egy a vége, nagyon szépen köszi a választ, így tisztán látok. és ha nem bírok az érzelmeimmel, akkor nem töketlenkedek tovább. ha érdekel, idővel küldök majd updatet, hogy hogyan alakult.

szép napot,
béla

#4 Felhasználó nem aktív AlfaRomeo

• .
  • PipaPipaPipa
Hozzászólás:
 91

Elküldve: September 18 - 12:38

Azért írok, mert nekem is volt sok one-itiszem. És tudom milyen szar vágyakozva a csajra tekinteni és sokkal többre tartani magadnál és magadat kevesebbnek érezni, frusztráltnak lenni emiatt. Velem is leginkább azokkal a csajokkal kapcsolatban alakult ki, akik nem lehettek az enyémek, vagy nehezen kaphatóak voltak. Illetve egyszer egy exszel kapcsolatban is éreztem így. Amikor rátaláltam a PUAságra, akkor is épp one-itiszben szenvedtem és akkor eldöntöttem, hogy nem gondolok többet arra a csajra és nem érdekelnek a komoly kapcsolatok. És akkor egy ideig a rövid dolgokra mentem. Az élményre, tapasztalatokra.

Azt hittem nem lesz több one-itiszem. Aztán azóta is volt nem is egy. De azok nem voltak annyira gyötrőek és fájdalmasak. Mert mindig értéknek tekintem magam azóta, mindig tisztában vagyok azzal, hogy van ezer más lehetőségem és tudom, hogy bejövök a lányoknak. Mert megtanultam kezelni a one-itiszt. És húztam egy határt, hogy meddig egészséges az, hogy egy lányért odavagyok. Mi az, amit nem szabad túllépni. És van egy belső vészjelzőm, ami elkezd csilingelni, ha kezd rossz irányba menni a dolog és túlságosan belepörgetem magam. És akkor vagy nem foglalkozom többet azzal a lánnyal és kiverem a fejemből. Vagy kicsit lazítok és mással foglalkozom, csajozok. Tudom nehéz dolog, de azért van az eszünk és a logikánk, hogy azzal felül tudjunk kerekedni és kordában tudjuk tartani az érzelmeinket és ösztöneinket. Kurva nehéz színlelni az alfaságot és dominanciát, amikor frusztráltan vágyakozol egy csaj után, sőt szerintem lehetetlen. Én is próbáltam. Ezért azóta nem is próbálkozom vele újra. Szóval lehet, hogy ezzel a csajjal most érdemes lenne megszakítani a kapcsolatot akár rövid időre is, amíg új szemléletmódot alakítasz ki magadnak. De én azt mondom, hogy nem baj az, ha valaki nagyon odavan egy csajért és sokat gondol rá (lehet, hogy ezért megköveznek itt), csak legyen egy önkontrollja, tudja kontrollálni az érzelmeit, legyen meg a józan ítélőképessége, tudja megvonni saját magától a csaj társaságát egy időre (ha kell), legyen meg az önbizalma, önértékelése, flörtöljön másokkal is.

Azért is írok neked, mert jelenleg is van egy lány, akiért odavagyok (egy másik topikban van szó róla), tehát átérzem a helyzeted. És tudom, hogy hogy viselkednék 2 éve. Tudom, hogy most magam alatt lennék, frusztrált lennék és valami lúzerséggel elcseszném a dolgot. De amit nyertem abból, hogy az akkori one-itiszemet teljesen elfelejtettem és nem léptem vele kapcsolatba és elkezdtem csajozni, és önfejleszteni, az az (azon túl, hogy sok sok élménnyel gazdagodtam), hogy most egy teljesen más szinten tudom művelni a dolgokat. És sokkal szebb és sokkal hozzám illőbb csajjal kavarok most és csak furán nézek, hogy a 2 évvel ezelőtti csajért miért voltam oda. Tudok ésszerűen cselekedni anélkül, hogy az érzelmeim rabja lennék, nem vagyok frusztrált nem izgulok a dolgon, nem kalapál a szívem a jelenlétében. Boldog vagyok. Van önbizalmam. Féltékennyé tudom tenni ha kell. Magyarul szinte csak pozitív része van annak, hogy odavagyok ezért a lányért. Jól érzem magam vele, sokat gondolok rá, kihívásnak élem meg, hogy megszerezzem. Viszont mentes vagyok minden frusztrációtól, minden "végeredménytől függés"-től, mert az a legrosszabb, ha a boldogságodat és önértékelésedet a végeredménytől teszed függővé.

Szóval én azt mondom, hogy az a másik szélsőség, amikor valaki kiírtja az érzéseit és kefélőgéppé változik és nem törődik sem a saját sem mások érzéseivel és immunissá válik. De az se jó, ha az érzelmei rabja marad valaki.

#5 Felhasználó nem aktív cba

• .
  • PipaPipaPipa
Hozzászólás:
 85

Elküldve: September 18 - 15:01

Én valamiért a volt nőmmel álmodok vagy 4 napja, elég tré. Viszont annyit tudok nevetgélni a hülyeségén mostmár, hogy egyáltalán nem zavar. Persze az is közrejátszik, hogy összehasonlítottam a helyzetünket, és nincs miért sajnálnom. Mondhatni egy félig elsüllyedt hajóról ugrottam le, még talán időben.

Az meg a másik, hogy erre nincs ellenszer. Tudomásul kell venned, hogy ez van, vége a dolognak, azt cső. Persze szar, de ezt tűrni kell. Úgyis lesz másik.

#6 Felhasználó nem aktív Stif

• .
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
Hozzászólás:
 628
Gender:Male Location:Szeged Interests:labdarúgás, VW Golf & Passat, túlélési technikák, sportújságírás, blog, Tecktonik dance, house/elektroo/dance/trance music, csajok :)

Elküldve: September 23 - 19:54

One-itis ellen – általánosságban, mindenkinek :)

Tehát. Biztos sokatokkal volt már olyan, hogy „halálosan szerelmesek” voltatok egy bizonyos lányba etc… Két eset állhat fent: vagy összejössz vele (kicsi hányad) vagy csak(!) vágyakozol utána jó hosszú időn át (döntő többség).

És ezt kéne kezelni valahogy. Dolog pofonegyszerű.

Gondold végig, hogy van „A srác” (te) és „B lány” (csaj). Belép a képbe „C lány” (hb10 topmodell nehézbombázó, vagy csak szimplán számodra vonzó).

Tegyük fel a következő szituációt. Ha éppen „C lánnyal” táncolnál, csókolóznál, kézen fogva sétálnál, szexelnél, vajon akkor is „B lányon” járnának a gondolataid? Akkor is szerelmes lennél belé? Akkor is csak ő kéne? Volt már veled olyan hogy valakihez nagyon vonzódtál, de amikor a szórakozóhelyen „C lánnyal” táncoltál erotikusan, őt húztad magadhoz, akkor gondoltál-e „B lányra”?

Ha mindezt lezongoráztad magadban és a válaszod az hogy nem esett jól ha „C lány” közeledett feléd vagy épp csak jófejségből wingeltél egy havernak és csak a kézfejét fogtad „C lánynak” és nem volt igényed arra hogy magadhoz húzd, akkor azt mondom hogy kezdj el küzdeni „B lányért” és ne mondj le róla addig amíg van esélyed és egy kis remény.

Ellenben ha „C lány” társaságában is legalább annyira jól érzed magad, akkor neked nem is „B lány” kell, csak az érzés hogy egy jó nővel töltöd az időd (és a kritériumnak igazából „B lány” megfelel, mint ahogy „C lány” is…) És ilyenkor lép életbe a NEXT szabály.

Na így lehet kezelni a one-itist vagy épp a merítési hiány okozta kezdetleges needységet és túlzott ragaszkodást.

És különben is: minek kell olyan csajba időt és energiát fektetni, akinél kicsi a valószínűsége hogy végül behúzod, mikor ott van sok másik lány akinél eséllyel indulsz (és még neked is bejön)?

Csomó „C lány” szaladgál az utcán és él a közeledben, csak arra kell figyelni hogy nehogy véletlen „B lány” legyen belőlük még azelőtt hogy összejöttél volna velük. :)

(Ja, és AlfaRomeo is nagyon jókat írt, nekem is jól jöttek ezek a gondolatok :) )

Üzenet megtekintéseIdézés: cba - Dátum: September 18 - 16:01

Tudomásul kell venned, hogy ez van, vége a dolognak, azt cső. Persze szar, de ezt tűrni kell. Úgyis lesz másik.

Ez is nagy igazság.

#7 Felhasználó nem aktív bbéla

Hozzászólás:
 3

Elküldve: September 26 - 17:10

Köszi szépen srácok, jövök nektek valamivel! :)

#8 Felhasználó nem aktív Tincsó

• .
  • PipaPipa
Hozzászólás:
 52

Elküldve: September 28 - 19:54

Stif-nek nagyon igaza van, csak hát mindenkinek az elérhetetlen tetszik :) És talán ezért vonzódunk annyira az olyan lányokhoz.
Én is nem rég gyógyultam ki egy One itis-ből, nem volt egy nagy szám csaj, csak hát megfogott, jól éreztem vele magam, de állítólag nem voltam az "esete" ami annyiból állt, hogy (bocs nem hasonlítasz a volt pasimra) :D
De nem adtam fel, küzdöttem, egy csomót.. És rájöttem, hogy nem a csajba vagyok szerelmes, hanem pusztán az érzésbe, hogy a csaj elérhetetlen..

Oldal 1 / 1