Szeged szórakozóhelyek, randihelyek
Elküldve: November 3 - 17:47
SZÓRAKOZÓHELYEK
Jate
Személyes kedvencem. Hétvégén nem nagyon voltam még. Igazából hét közbe vannak az egyetemi bulik. Zenei stílusát tekintve egész vegyes, általában a bulik előtt koncertek is vannak. Az ár nem tartozik a vészesebbek közé, bár mocskos szemét módon októberre szinte egyik pillanatról a másikra jól megemelték, ami nem volt túl korrekt húzás tőlük. Keddi napokon (talán havonta egyszer) van Dumaszínház (stend up comedy), neves fellépőkkel. Ez megint csak jó program. Előnye, hogy a régi épület átépítése miatt új helyre költözött át, és ennek köszönhetően most nagyon tágas, van mozgástér (nagy tánctér, csomó hely, ahova le lehet ülni). Jelenleg nincs ki-be járkálás, ami bizony feketepont.
Szote
Eddig egyszer voltam, de nem tervezem, hogy a közeljövőben megyek megint. A zene egy nagy hulladék volt, de tényleg… A rezident DJ csávó szó szerint betette a Winampba a számokat, aztán meg csak kattintgatott. És ezért még pénzt is kap, állítólag még neves is a fószer, mert rádiózik… Árba kb. a Jate szintjén van. Ami tetszett viszont, az az volt, hogy pecsétet kapsz belépő gyanánt, így szabad a ki-be járkálás. Sőt, van kinti része is a klubnak (bár ez csak a jó idő esetén használható ki igazán). Bár ez a minimum, ha már maga a hely egy kis lyuk, de tényleg: egy tánctérből áll az egész, annak is betettek egy italos pultot a közepébe…
Sing
Ez a klasszikus disco. Nem is akarom nagyon jellemezni, hogy ez mit takar, tudja mindenki. A zene kiváló, neves fellépőkkel. A benti fogyasztás természetesen méregdrága. A belépő ára nem vészes összeg. Maga a klub nagyon igényesen van kialakítva, de ez alap egy olyan helynél, ami direkt partyk megrendezésére van kitalálva.
Retro
Sose voltam még. Bevallom, nekem kicsit sznob beütése van a dolognak, az ott készült fényképeket elnézegetve (meg hallomásból). Keddenként általában Tesis buli van. Ide valószínűleg azért járhatnak az emberek, hogy mutogassák magukat. Nekem nem jön be ez a stílus, nagyon a külsőségekre megy, plusz sok idősebb (értsd: nem egyetemista korú) fazon teszi ott a tiszteletét vakítva a menő cuccokkal meg autóval. Nem azért nem megyek, mert nem tudnám megfizetni (valószínűleg ezt elbírja egy átlagos fiatal pénztárcája, ha csak nem ott akarja matt részegre inni magát; bár ez szinte mindenhol igaz).
Jugyu Klub
A nagy újdonság, 2009 szeptemberében nyílt meg. Valljuk be, nem a legtutibb hely, mert eléggé kicsi, így nagyobb tömegek fogadására teljességgel alkalmatlan. Viszont nagy-nagy előnye a többi klubhoz képest, hogy ez az első szórakozóhely Szegeden, ahol nem lehet dohányozni az épületben. Mindezek ellenére nappal nagyon hangulatos kis kávézóként funkcionál, bulizni viszont nem oda járnék.
HELYSZÍNEK TALÁLKOZÓHOZ
Sörkert
Idén már bezárt. Nem tudni, hogy mi lesz, mert már évek óta azzal a mondattal nyitnak ki tavasszal, hogy ez lesz az utolsó szezonja a helynek, aztán vége. Leginkább este jártunk ki. Kivetítőn lehetett meccset nézni. És a sört is korrekt áron adták. Szerintem ha nem is nyit már ki ott, ahol eddig volt, akkor más helyet találnak neki, így maga a sörkert megmarad, mint lehetőség.
Vadaspark
Ezt nem kell túlmagyarázni. Akár egész napos programnak is beillik. A FUN hangulat garantált. Helyszínváltások megoldottak, mert gyakorlatilag állandóan mozgásban van az ember. Akár együtt is utazhattok oda, utána meg be lehet iktatni még valami rövid programot.
Széchenyi tér
Jó idő esetén ki lehet ülni beszélgetni. Kiegészítő helyszín.
Boci tejivó
Beülős hely. Azért mégis más, mint a többi ilyen. Véleményem szerint nagyon vicces maga a hely, a tv-ben mese megy, a dekoráció meg tiszta olyan, mint ha ovisoknak készült volna. A poén az, hogy engem először egy csaj vitt el oda, és nem én őt.
Közös sportolás
A közös élmények szerzésének az egyik legjobb formája a közös sportolás (szerintem). Ez erősíti az összetartozás érzetét. Később lehet ugratni egymást vele. Újszegeden a ligetben regisztráció után érvényes egyetemi diákigazolvánnyal de. 10 és du. 3 óra között ingyen lehet játszani tavasztól őszig. Viszont előre be kell jelentkezni.
Újszegedi liget
Tavasztól őszig totál alkalmas az ilyen romantikázós témákhoz. Ott csend van, nyugalom, az emberek pihenni járnak a ligetbe. A csajok szerintem vevők az ilyenre. Nem mondom, hogy minden délután itt kell összefutni, sőt ez legyen inkább szórványos vagy kiegészítő program, akkor még nagyobb az értéke, és még nagyobbat tud ütni.
Tisza part
Ha a liget romantikus helyszín, akkor a Tisza partra ez hatványozottan igaz. Nem kell semmi extra, kiültök, beszélgettek. Csak a hangulat miatt. Önmagában nem feltétlen ajánlom, bár nekem volt már, hogy egy lánnyal kis séta után kiültünk oda, és csak dumáltunk.
Mozi, színház
Színház az nem az én műfajom, bár néha beleférhet. Mozi az megint csak nagyon ritka dolog legyen, annak semmi értelme, ha mozizni hívod a csajt. Túl passzív tevékenység. Inkább kapcsolatban ajánlott, de ott se az elején.
Sportesemény
Mondanám szívesen, hogy tudom ajánlani a focit, de nem igaz. Nem hiszem, hogy az NB III Alföld csoport túl vonzó lenne egy nő számára, ha csak nem játszik valami rokona vagy ismerőse, vagy még nálad/nálam is nagyobb focibuzi (mondjuk a Volán–Budapesti Vasas magyar kupa meccset vagy a KITE–Volán helyi rangadót én is szívesen megnéztem volna, ha nem pont az őszi szünetben játszották volna le, főleg hogy csak öt percre lakok a stadiontól). A Pick-Szeged kézimeccsei néhanapján viszont szerintem teljesen korrektek. Nem kell itt elvetemült Pick szurkolónak lenni egyikőtök részéről sem, a lényeg itt a közös élményen van, ami az együtt szurkolás.
Jégkori
Kár hogy nem tudok, de ez nem baj. November körül már szezonja van, szintén keddenként kari Jeges esteket szoktak tartani.
Egyéb
– közös sütés-főzés: személyes kedvencem. Nagyon viccesre tud sikerülni, aztán meg el lehet fogyasztani a közösen készített művet.
– vásárlás: a nagy klasszikus. Nem kell hangsúlyozni, hogy minden nő hobbija. Én általában kaját szoktam venni a csajokkal.
– darts, csocsó: ha van fent a lakásba, el lehet hívni a lányt egy pizzázás keretében. Szerintem az a legjobb, ha nem feltétlen magához hívja az ember (vagy akkor hív másokat is), hanem mondjuk barátaihoz amikor ő is megy, így sokkal nagyobb valószínűséggel fogja elfogadni a meghívást a csaj.
Elküldve: November 3 - 19:11
Egyébként az eredeti Jate-klubban (amit épp újítanak) ott sem lehetett dohányozni a tánctéren, csak a folyosón. Én dohányos vagyok, szóval nem igazán örültem neki, de ha figyelembe vesszük a nem dohányzókat, akkor korrekt megoldás.
A Szote-klub az tényleg nem a jó zenéről híres, néha el lehet csípni jó partykat. Mivel ahogy mondtad, kicsi a hely, nevesebb kari bulikra nincs értelme menni. Tömegnyomor. Egyébként, ha kisebb lélegzetvételű parádéba mész, akkor nagyon jó szokott lenni, rengeteg nő, kevés pasi, van mozgástered. Egyszer próbáld ki!
A Retro-klub tényleg kicsit sznob hely, de nem tesis buliba kell menni...saját tapasztalat. Kigyúrt testek, beképzelt csajok, tömeg. Egyébként ki lehet fogni jó kis RnB partykat stb....tele bombázókkal.
A Jugyu-klubban még nem jártam...
Amúgy korrektül leírtad, de talán hiányolok még beülős helyeket, mint például a Pivo, Nyugi, N.o.1, Zacc-cafe, Zápor József söröző, Kis bajor, Sör patika, Bor patika, Propeller és még persze van pár, csak nem jut eszembe, vagy nem is ismerem, de ezek amiket felsoroltam, viszonylag igényes, hangulatos beülős helyek, kifejezetten fiatalok számára.
Elküldve: November 3 - 19:53
--------------------
Elküldve: November 4 - 09:06
Idézés: magnifico - Dátum: November 3 - 19:53
Hattyas sor, az állomás mögött pár utcával. Szerintem bejövős hely, kialakítása hasonló, mint a régi Jate, jók a programok (sokkal kulturáltabb, mint a Jate vagy a ganaj Szote) ÉS számomra hatalmas bónusz, hogy tilos a dohányzás, vagyis végre nem cigizik össze a klubozós szerkómat
--------------------
Elküldve: November 4 - 20:01
Idézés: bsquare - Dátum: November 3 - 19:11
Köszi!
Idézés: bsquare - Dátum: November 3 - 19:11
Igen, a beülős helyek valahogy kimaradtak. De köszi a kiegészítést.
De tényleg bátorítok mindenkit, hogy egészítse ki, több szem többet látott és több ember többet tapasztalt már alapon.
Tomi, jut eszembe: nov. 25-én 90% biztos, hogy megyünk Jate Progression-re. Ha megfelel, akkor ott összefuthatunk. De majd egyeztetünk még.
Elküldve: November 4 - 22:32
Idézés: CrocodileHunter - Dátum: November 4 - 09:06
Kössz az infót!
Hát az tényleg messze van.
--------------------
Elküldve: November 8 - 14:31
Garabonciásról mit tudtok?
Elküldve: November 8 - 19:48
Idézés: S.E.T. - Dátum: November 8 - 14:31
Garabonciásról annyit tudok, hogy ott dolgozik az egyik volt csoporttársam. Öcsém volt már ott, majd rákérdezek nála. Amúgy ha beírod a google-be, hogy „Garaboncziásborozó”, akkor első találatként kiadja a honlapját.
Elküldve: November 8 - 21:05
Idézés: S.E.T. - Dátum: November 8 - 14:31
Jó bulik, koncertek vannak, de hidd el nekem, nem ott akarsz csajozni, kivéve, ha az agyonpiercingelt rokker bulák a zsánereid..
--------------------
Elküldve: December 5 - 17:39
Tegnap pl pont szoteból mentünk át Singbe,mert elég langyi volt a buli:D Sing viszont mindig hozza a tutit:D
Szerkesztve Dreadlord által: December 5 - 17:39
Elküldve: March 1 - 23:05
De most már nekem is jó lenne valami helyszínnel előállnom, amúgy természetesen nem szegedi vagyok. A fentiek közül melyik lenne legalkalmasabb egy kis közelebbi ismerkedésre? Pesten van egy rakat hely, ahol aránylag el vannak szeparálva az asztalok stb.
Elküldve: April 3 - 16:03
Egy hétig szerencsém volt Szegeden partyzni (kmk keretein belül).
A retro nálam teljesen kilőtte a biztit. A kidobók bunkók, hatalmas a tömeg, a zene egyhangú. A srácok "kemények", a csajok ugyan dekoratívak nagy többségben, mégis azt mondom, hogy nem az igazi.
A jate hatalmas bulit adott. Nagyon jó a tér elrendezés (dancefloor,konfort), jók voltak a zenék és jófej, laza emberek vettek körül. Max. pontot kapott nálam.
A jugyu, ahogy már írtátok korábban, elég kicsi, de ettől függetlenül hangulatos kis hely szerintem...Ami plusz pontot érdemelt nálam, hogy ki lehetett ülni a "kertbe" is. Mondjuk rohadtul kiesik a belvárostól.
Kikapcsolódásra ajánlani tudom még a Tisza-parton lévő új játszóteret. Nagyon FUN játékok vannak
A mozi kávézója is hangulatos. Ki lehet ülni a teraszra és bent is lehet fogyasztani.
A Könyvtárral szemben van egy hely (nevét elfelejtettem), ami jó nagy külső térrel lett megáldva. Néha koncertek is vannak...nem rossz hely.
Elküldve: April 6 - 14:22
Szerkesztve glutamin által: April 6 - 14:28
Elküldve: August 9 - 20:48
Elküldve: September 22 - 15:12
Idézés: Stif - Dátum: November 3 - 18:47
Sose voltam még. Bevallom, nekem kicsit sznob beütése van a dolognak, az ott készült fényképeket elnézegetve (meg hallomásból). Keddenként általában Tesis buli van. Ide valószínűleg azért járhatnak az emberek, hogy mutogassák magukat. Nekem nem jön be ez a stílus, nagyon a külsőségekre megy, plusz sok idősebb (értsd: nem egyetemista korú) fazon teszi ott a tiszteletét vakítva a menő cuccokkal meg autóval. Nem azért nem megyek, mert nem tudnám megfizetni (valószínűleg ezt elbírja egy átlagos fiatal pénztárcája, ha csak nem ott akarja matt részegre inni magát; bár ez szinte mindenhol igaz).
Megkövetem magam, és megcáfolnám a saját sztereotípiámat (bár a fentebbi kommentelők is többé-kevésbé osztották a „véleményem”).
Tehát hétfőn voltam Retroba bulizni. Elég randomra sikerült az egész party ötlet, este 11 utáni buszon Tescoból hazafelé öcsém elejtett egy félmondatot hogy TTIK-s kari buli lesz a Retroba. Szutyok idő volt (esett), én meg habozás nélkül mondtam hogy gyerünk. Tesóm kicsit vonakodott hogy ő nem mert fáradt és hajnal 4-ig beadandót írt, mondtam hogy sajnos nekem is akkor sikerült elaludnom, szóval ez így egál (és amúgy is; kérdeztem másnap mikor van első órája, válasz: du. 2.; na tessék). Oké, hívjuk fel egyik csoporttársát (ismerem amúgy), ha ő akar akkor öcsém is benne van. Lezsíroztuk, nálunk „ütköztünk”, toltunk kis gumibogyószörpöt, aztán indulás.
A hely tetszett, jó kialakítás, igényes, jegypénztáros csaj bunkó de hazafelé kidobók normálisak voltak és visszaköszöntek, sok-sok ülőhely (jó komfortozásra és izolálásra), mosdó korrekt, hamutál mindenhol. Italárak picivel drágábbak mint mondjuk Jate, de egy átlagos disco (pl. Sing) szintjéhez mérten nem vészes, kb. egyárban van. A zenei felhozatal jó, abban nem kellett csalódnom, pont amire számítottam.
Amúgy én nem kiöltözve mentem le, fehér Nike sportcipő, sima Levi's farmer (tényleg semmi extra nincs benne) és egy fehér alapon visszafogottan mintás póló. Dress code-nak eleget tesz (egyik tévhit megcáfolva, hogy csakis ing és igényesebb cuccok jöhetnek szóba). Ehhez még annyi jött hozzá hogy épp aznap vágtam le a hajam (saját magamnak ~0,3 mm és kis igazítás), valamint fülbevalót is raktam. Nem hiszem hogy olyan átlagon felüli húde macsó kinézetem lett volna.
A dolog egyetlen érdekessége, amit egyébként sejtettem hogy a lányok oda tényleg azért járnak hogy mutogassák magukat és irdatlan nagy ordasok! (természetesen tisztelet a kivételnek, mert olyat is láttam) Vagyis: ahogy beértem, elkezdtem kicsit táncolni és a tök normális megjelenésem ellenére is azt vettem észre hogy kaptam pár IOI-t.
Mindezek fényében azt tudom mondani, hogy bátran ajánlom mindenkinek a helyet.
A régi-új Jate-ba még nem voltam, öcsém mesélte hogy szerinte nem annyira nagy show (Kálváriás jobb volt, mondjuk ezt sejtettem hogy azt a helyet nehéz lesz überelni). Jövő hét hétfőn (szept. 26.) megyünk, illetve 29-i Progression is játszik, szóval azután valószínűleg feldobok egy összefoglaló-félét az „új” helyszínről. Annyi egyébként biztos, hogy a korábbival ellentétbe ezentúl 2 teremmel (kisterem, nagyterem; különböző zenével) várják a bulizó közönséget (mint ahogy korábban 2009 előtt is).
Elküldve: September 28 - 17:01
Hétfőn volt alkalmam kipróbálni az új helyet. Zenében hozta az elvárt szintet (igazából a DJ csapat összetétele nem változott ha jól tudom). Igényes bár még szokni kell. A színpad jó nagy, van sok hely rajta. Az hittem hogy kisebb lyuk lesz. Tánctér megfelelő, italpult jól van elhelyezve (fal mellett, tehát ezáltal egyben van az egész tér). Kisteremben nem igazán voltam, csak átsétáltam rajta. Mosdó korrekt. Folyosók kicsit szűkek, ha két ember beáll beszélgetni, szinte már el se lehet férni tőlük. Az ülőalkalmatosságok a folyosó mentén elég magasan vannak, kicsit ugrani kell hogy felülj, viszont van belőlük rengeteg. Jó dolog még hogy a tánctéren nem lehet dohányozni, erre ott a folyosó és a személyzet is teljesen emberi hangnemben szólítja fel a népet hogy ha cigizni szeretnének akkor fáradjanak ki a tánctérről. Egyedül annyi baj van az egésszel hogy nagyon világos (mivel valami speckó festékkel festették ki, de abból alig van párféle színárnyalat és azok is világosak, így fénnyel „színezik” a falakat).

Bejelentkezés
Regisztráció