Elérkeztem az 50. kommentemhez, amit egy fejlődési napló megkezdésével ünneplek meg. Természetesen nem ez az igazi ok, úgy érzem, hogy elérkeztem néhány mérföldkőhöz. Éppen ezért lett időszerű, hogy elkezdjek egy ilyen fejlődési naplót írni. Kezdésnek összefoglalnám, hogy mi az, ami változott az életemben, főleg a csajozás terén. Mivel ez most egy több hónapot összefoglaló bejegyzés lesz, így nézzétek el nekem, hogy hosszúra sikerült.
Bár már írtam egy bemutatkozást a regisztrációm után, de azóta történt jó néhány dolog az életemben a csajozás terén. Ennek ellenére mégis írnék egy gyors összegzést, azoknak, akik még nem nagyon találkoztak a nevemmel, és nem ismernek (szerintem sokan vagytok).
Stif néven regisztráltam. 22 éves vagyok, 2009. szeptembere óta Szegeden tanulok. Ennek nagy jelentősége van abban, hogy most hol tartok. Tavaly nyáron kerültem kapcsolatba a PUA-sággal. Keresgéltem a neten, csajozással kapcsolatos oldalakat. A google kidobta a KAN honlapját is. Ott el lehetett olvasni a bevezetőt teljes egészében. Nagyon megfogott, így rövidesen meg is vettem a könyvet. Elolvastam. Ráébresztett arra, hogy ha akarok, tudok változtatni az életemen. Korábban átlagos gyerek voltam. Képes voltam fél napokat a számítógép előtt tölteni (ma teljesen a magam ura vagyok, annyit netezek amennyi jól esik, és képes vagyok bármikor otthagyni, mert a prioritási listámon már nagyon sok sokkal fontosabb dolog van). Csak a sport és a foci érdekelt. A haverjaim java részének nem volt nője (kivéve a focista csapattársaimat). Igazából azt hittem, hogy egyszer majd biztos összejön nekem is egy csaj, de ez puszta szerencse. Azt hittem, hogy a nőknek olyan pasi kell, aki gáláns lovag, illemtudó, kiszolgálja őket, kifinomult úriember. Gondoltam, ezek bennem mind megvannak. Majd ha huszoniksz évesen lesz elég pénzem, hogy jó autóval járjak, stb., akkor majd lesznek körülöttem nők is. Hát rá kellett jönnöm, hogy ez így totál nem igaz.
Egyszer találtam egy oldalt, amin olvastam egy történetet. Valahogy így szólt. Volt egy faszi, aki 10-szer rosszabbul nézett ki, mint akármelyikünk (pl. én). 10-szer annyira rossz dumája volt, mint nekem. Egyszerűen semmilyen mutatóban nem kerekedett volna fölém. És mégis minden buliban jól becsajozott. Hogy mi volt a titka? Egyszerű. Ha csak a lányok 1% állt vele szóba, akkor 100 lányt leszólított minden este. És sikeres volt a nőknél. Ebben láttam fantáziát. Mégis idegennek éreztem. Nem volt túl vonzó gondolat, hogy 99 nőnél beégessem magam. És különben is hol találok én ennyi nőt? A lelkesedésem hamar alábbmaradt.
Aztán időnként azon gondolkodtam, hogy tényleg jó ez így nekem? Egymagam akarok megöregedni, és a legszebb éveimet, a fiatalságomat nők nélkül leélni?
Elkezdtem a neten próbálkozni. Ez megadta az alap önbizalmat. Egyszer egy 7-es csajjal egész jól haladtam. Persze fogalmam sem volt arról, hogy hogyan is működik a női lélektan (ma azért jobban átlátok bizonyos dolgokat). Amit lehetett, elcsesztem. De még így is majdnem összejött egy tali vele annak ellenére, hogy needy voltam. Végül a sok balfaszoskodás eredménye az lett, hogy jött egy ex-pasija egyik napról a másikra, és lazán lecsapta a kezemről. Ez egész megviselt, nagy pofára esésnek éreztem, 1-2 napig szar kedvem volt. De gyors túltettem magam rajta. A netes ismerkedésben nem láttam nagy fantáziát, mégis a korlátozott lehetőségeim miatt ehhez fűztem a legtöbb reményt.
De tudtam, hogy először magamat kell elfogadnom. Ezért a személyiségem fejlesztésével kezdtem el a munkát. Feltöltöttem az agyam pozitív gondolatokkal. Csupa jót gondoltam magamról. A külsőmön elvégzett kisebb változtatásokat is fontosnak tartottam. Ápolt voltam korábban is. De a hajammal sose voltam megelégedve, és úgy voltam vele, hogy bele kell törődnöm. Ez adottság kérdése, van akinek megadatik, hogy jó hajjal születik, nekem nem. Mégis egyszer elmentem fodrászhoz. Csinált egy nagyon fasza fazont. Vettem vaxot, ami sokkal jobb tartást ad, mint a zselé. Vettem egy hajvasalót. Most mindenki dicséri a hajam (bár én sokszor még így se vagyok vele megelégedve, de ezzel úgy vagyok, ha a csajoknak és az embereknek tetszik, akkor tényleg jó lehet valamennyire). Egyszer buliba menet lakótársam mondta, hogy nagyon tetszik neki, és viccesen megjegyezte, hogy mindjárt beindul rám meg a sérómra. Tehát összefoglalva olyan hajam lett, ami nem kihívó a gátlásosabb emberek szemében sem, de mégis kitűnik a tömegből, fiatalos és kicsit trendi (hátul félhosszú, két oldalt kicsire nyírt, felül nem túl nagy, csak annyira, hogy lehessen zselézni vagy vaxozni). Emellett kicsit az öltözködésre is jobban odafigyeltem.
Elkezdtem buliba járni. Ez nagyon jó döntés volt. Itt sokat tud oldódni az ember, sokkal lazább felfogású lesz egy idő után (de ne az alkohol hatására!). Nem is szoktam inni újabban, egyrészt a véget hogy sofőrködöm, másfelől nem is vagyok annyira oda az alkoholért, harmadrészt meg az első sikerem is pia nélkül értem el, ami növeli az értékét az eredménynek.
Elkezdtem ismét keresgélni a neten. Megtaláltam két jó oldalt. Mex Csajozás alapjai c. könyve nagy hatással volt rám. Emellett még a donjuan.blogtert is végigolvastam. Gyakorlatilag ezt a három elméleti dolgot olvastam. Regisztráltam a fórumra. Ott olvasgattam, hogy milyen szituációk adódhatnak, ki mit hogyan reagál le.
Ekkor már elkezdődött az iskola is. Egy csaj osztályba kerültem. Kénytelen voltam kapcsolatot kialakítani velük. Mert más szockörös lehetőség nem nagyon volt napközben. A környezetváltozás nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megváltozzak, és felgyorsította a fejlődésemet is.
Hát kb. így kezdem el ezt az egész dolgot. Most leírnék pár fontos eseményt, amik az elmúlt hónapokban történtek.
–1. bejegyzés – 2009.09.–2010.04.
Kezdésnek az új osztályomban lévő csajok töltötték be a kísérleti nyúl szerepét. Jó volt, hogy mivel még nem ismertek, így alapból nem lehetett semmilyen előítéletük velem kapcsolatban (illetve a nőkhöz kapcsolódó korábbi helyzetemről), pont ezért kongruens tudtam maradni. A csoportból megtetszett két csaj is. Az egyikért valósággal oda voltam. Úgy vettem észre, és is tetszek neki. Ezért meg akartam tanulni mindent a nőkről, hogy össze tudjak vele jönni. Aztán nagyon elástam magam nála, mikor bepróbálkoztam. Azóta túltettem magam a sérelmeken, és nyitottam felé.
Az egyik csaj magától megadta a számát (vagyis inkább számzárt engem). De mivel akkoriban még nem nagyon hittem a phone game erejében, így nem hívtam fel. Mindössze egy random sms-t kapott. Vagyis azt a csajt bebuktam. Volt még egy harmadik lány is, akinek bejöttem. Vele nagyon jól összekomáltam. Akartam szerezni egy havercsajt. Nem ezért alakítottam ki kapcsolatot vele, hogy felszedjem. Először iwiw-en mentek az üzenetváltások. Aztán felvettem msn-re. Ott gyakorlásként szexual talkot csináltam vele. Elnyomtam a kocka rutint is. Férj és feleség szerepjátékot csináltam. Annyira jól belejöttem, hogy süttettem vele süteményt magamnak. Számzártam. Igazából csak a suli miatt, hogy meglegyen valakinek a száma, ha gáz van iskolai ügyekben (pl. nem tudom hol lesz az óra). Érdekes, hogy full direktebe kértem el a számát egy jól sikerült msn beszélgetés után, pedig csak a suli miatt kellett. Aztán felhívtam egy béna indokkal. Kértem, hogy nézze meg nekem a neten, mi lett a Chelsea–Arsenal meccs eredménye. Beszéltünk vagy 2,5 órát. Megosztva, szóval nem csak nálam ment le a pénz. Ettől a naptól fogva nem okoz gondot a telefonálás. Ez elég hülyén hangzik persze. Mi nehéz van abban? Igen ám, én régen csak célirányosan tudtam telefonálni. Csak az infók kellettek, aztán kész. Mindig vert a szívem, ha nem családtagot, vagy olyan személyt hívtam, akivel már sokat beszéltem telefonon azelőtt. Még ha egy barátomat is hívtam, akivel sokat dumálok személyesen, de telefonon ritkán, akkor is a torkomban volt a szívem, mialatt kicsöngött. Mondanom sem kell, utáltam ezt az érzést. (Legutóbb egy tali lebeszélése végett hívtam egy csajt, akivel akkor beszéltem először telefonon. Személyesen is csak egyszer. Mégis halálos nyugalommal vártam. Mintha rutinmunka lett volna. Ugye érezhető a kontraszt?) Kicsit megtanultam csacsogni. Ami elengedhetetlen egy jó phone gamenél. Ezen a csajon ezt a leckét tanultam meg.
Később szóba jött, hogy akkoriban összejött volna vele. Én ezt tudtam is, mert nagyon jól csináltam a dolgokat, tényleg csak rajtam múlt. De mint mondtam, nekem csak a személyisége jön be, külsőre átlagos 5-ös, nálam nem pálya. Azóta összejött valakivel, engem nem zavar. Gyanítom, ha akarnám, fel tudnám szedni, bár ő ezt nagyon tagadja. Viszont nem romlott meg a kapcsolatunk ez miatt, mai napig jóba vagyunk, mondhatom, hogy ő a legjobb barátom az iskolában (egy kivétellel csak lány osztálytársaim vannak, bizony…) Itt egyértelmű direkt technikát toltam. Magam is meglepődtem, mert a korábbi visszafogottabb személyiségem okán azt hittem, hogy én ezzel nem tudnék hiteles lenni.
Februárban érett be igazán a munka gyümölcse. Felszedtem egy csajt egy szórakozóhelyen. Tökéletesen átültettem a gyakorlatba mindazt, amit tanultam a fórumon. Táncoltunk, megpörgettem. Vonzalmat építettem. Lépcsőzetesen haladtam a kinozásban. Számzártam, csókzártam. Alfán viselkedtem. Uraltam a helyzetet. Gyakorlatilag magamnak mondtam ellent. Ha úgy tetszik, nem hagytam ki a ziccert. Felhívtam. Lebeszéltem vele egy talit. Persze nem akarom túlértékelni az esetet. Egy fecske nem csinál nyarat. Ezzel csak azt bizonyítottam magamnak, hogy igenis meg tudom csinálni, megvan bennem a lehetőség és a képesség rá. Végül is ebből nem lett valami nagy dolog, igaz, magam sem fűztem hozzá nagy reményeket, inkább csak a Day2 gyakorlása miatt csináltam végig (mivel még nem volt részem ilyenben).
Tavasszal volt egy nagyon érdekes tömbösített órám, Kommunikációs tréning és önismeret néven. Kb. azt kaptam, amire számítottam. Tudni kell rólam, hogy régen kivert volna a hideg egy ilyentől. Most viszont izgatottan vártam, hogy mi is lesz ez az egész. Élveztem a kihívást, hogy lehet beszélni magamról, véleményt lehet és kell nyilvánítani. Sokszor párkapcsolati vonalra terelődött a téma. Ekkor én mindig elmondtam a gondolataimat. Úgy beszéltem, mintha marha nagy tapasztalatom lenne a nőknél (minimális azért szerencsére volt). De mégis kongruens voltam, nem hangzott furcsán a számból. Mindez azért történhetett így, mert magam is úgy gondolom a dolgokat a nőkről, ahogy a fórumon olvasom, a sajátomnak érzem mindezt. A lányok és a pszichológus tanárnő is szinte mindenben egyet értett velem. Én voltam az okos gyerek. Több érdekes feladatot csináltunk az 5 óra alatt. Meglepő, de én voltam az egyik hangadó, pedig akad jó pár nagydumás csaj, mégis kissé meg voltak szeppenve.
0. bejegyzés – 2010.04.15., CSÜTÖRTÖK
És most érkeztem el a jelenhez, ami tulajdonképpen a bejegyzés lényegét adja. A hét első napjaiban nagyon nem volt jó kedvem. Mindehhez talán az is hozzájárult, hogy pont akkor töltöttem be a 22-t, és ettől még magányosabbnak éreztem magam, mert alig tudtam kommunikálni valakivel azidőtájt (és még az időjárás is rátett egy lapáttal erre). De szerencsére csütörtökön minden egy csapásra megváltozott. Egész tűrhető idő volt, a nap is ki-kisütött. Reggel előkaptam egy tavaszias inget. Ettől máris jobb lett a közérzetem. A suliban az egyik csaj kétszer is megdicsérte, hogy milyen jó. Szóval nagyon jó kedvem volt. Óra után közösen sétáltunk ki a buszmegállóba a csajokkal. Ekkor még nem is sejtettem, hogy milyen jó dolgok lesznek még itt. Most ott vagyok, hogy jó esélyjel pályázok egy csoporttárs szockörös csajra. Láthatóan ő jobban oda van értem, mint én érte. Ezt vitathatatlanul elősegítette a push and pull, amit alkalmaztam nála.
Tehát hárman sétáltunk, és beszélgettünk. A buszon a csajok beültek hátulra, ahol pont három hely volt. Persze az ült legbelülre (nevezzük őt a target barátnőjének), aki elsőnek szállt le, középre a target, én meg a másik szélre. Meg is jegyeztem, hogy még jó, hogy én szállok le majd utolsónak. Hát ez viccesnek bizonyult, a reakciókból ítélve.
Megérkeztünk a célállomásra, de mivel a barátnőnek még volt ideje az órakezdésig, így kérdezte, hogy nem kísérjük-e el egy darabon. Beültünk egy egyetemi kávézóba. Ott is beszélgettünk, meg igazából egész nap kommunikatív voltam velük (kellett is már a két nap push után). Onnan a barátnőt elkísértük az udvarig, ő elment spanyolra, mi meg kimentünk a hátsó kijáraton. Mondtam a targetnek, hogy holnap elnézek fodrászhoz is, mert ez a haj már nagyon nem jó így. Nézte, és mondta, hogy nem régen voltam, és amúgy se rossz (mikor legutóbb voltam, akkor is említettem neki, úgy látszik megmaradt benne; mint ahogy szinte minden, amit eddig mondtam magamról neki, mert folyton visszautalgat).
Ezt követően átbuszoztunk a Széchenyi térre. Elmondtam neki egy sztorit, hogy haverom mesélte, hogy volt a trolin egy kislány az anyukájával, és a gyerek elkezdte nézni őt. Majd megkérdezte, hogy „Anya, mi az ott a bácsi fején?” A haverom azt hitte, hogy biztos a szakállára kérdezett rá. Mire az anyja: „De hát kislányom, az ott a haja!” Hozzáfűztem egy ilyet, hogy biztos egy kopasz állat a faterja, és azért volt neki furcsa, hogy a fiúknak van haja. Ezt ő is viccesnek találta. Aztán néztük, hogy milyen rendezvény van ott, valami gyereknap szerűség lehetett. Mondta, hogy venni akar macska kaját. Azon vettem észre magam, hogy kísérem. Szóval bementünk a Kárászon található Rossmanba. Jó kis hangulatban vásárolgattunk, és volt mindenhez valami megjegyzés mindkettőnk részéről. Mondtam neki, hogy jó drágák már a cigik. Válaszolta, hogy igen, és megkérdezte, hogy én ugye nem cigizek. Mondtam, hogy nem. Ez megint jó pont volt nála, mert nem szereti a dohányos srácokat.
Ismét kisétáltunk a Széchenyire. Ott dumálgattunk. Igazából ő haza akart menni ebédelni, de kimaradt a busza, s mivel találkozót beszélt meg, így már nem is ment haza. Vagyis velem volt. Kérdezte, hogy voltam-e már az Acapella Cukrászdában. Mondtam, hogy nem, de majd ő meghív. Csak nevetett rajta. Mondtam, hogy én csóró egyetemista vagyok. Meg egyébként is ő lakik Újszegeden, szóval neki tuti van pénze. Persze elhülyültem a dolgot, és ezt tudta ő is, mert csak vigyorgott és mentegetőzött egyfolytában. Utána meg mondta, hogy ja, látta is iwiwen az egyik képemnél, hogy milyen kommentek voltak ezzel kapcsolatban. És hogy ott is valami hasonlót írtam, hogy csóró egyetemista albis vagyok. Többször is csekkolta az iwiw adatlapomat, ezt maga mondta (igaz, nem így, csak mindig mondja, hogy néztem a képeid, stb.)
Többször is szóba jött az időjárás. Én mondtam neki, hogy szeretnék már elmenni sportolni valamit. Pl. nagyon szívesen mennék teniszezni. Mondta, hogy azt ő is csinálná, nem lenne rossz. Mondta, hogy Újszegeden a ligetben lehet is ingyen. Mondtam, hogy szerintem szólok is majd tesómnak, meg lakótársamnak. Ekkor mondta, hogy szívesen jönne ő is velünk, és majd szóljak neki. Azért ezen még én is meglepődtem, hogy így beajánlotta magát, és még kérnem se kellett.
Mondtam neki, hogy jövő héten szerdán megyek buliba a Singbe. Egyetemi cucc lesz, de ezt nem szabad kihagynom. Mondta, hogy nekik is kéne már menni, és lehet, hogy jönnek ők is. Érdekes, hogy ide sem hívni akartam, mégis megint beajánlkozott.
Vicces volt, hogy kétszer is „betámadtak” minket a hajléktalanok. Jött egy csávó, nyomta a szövegét, én nem mondtam semmit, csak hallgattam. Igazából nem nagyon zavart. Mikor elment, a HB mondta, hogy védjem már meg. Később jött egy másik is, én azt is leszartam. A csaj megint kiakadt, és vigyorogva mondta megint, hogy védjem meg ilyenkor. Én meg mondtam neki, hogy te vagy szegedi, neked van rutinod ebben, hogy hogyan kell lepattintani őket. Ezen nevetett.
Mivel a busza nem jött, így kitalálta, hogy menjünk már el kajálni. Elkísértem a Mekibe. Onnan megint egy nagy sétát tettünk, toltam a hülyeségeket neki. De még így is csomó idő volt a találkozójáig. Mondtam neki, hogy üljünk le a parkban egy padra. Elkezdtem neki mesélni a tegnapi estémet, hogy mennyit kellet könyörögni öcsémnek, hogy kezdjük már el nézni a filmet. Aztán mikor végeztünk, már nagyon késő volt, én meg álmos lettem. És akkor jöttem rá, hogy én még meg akartam borotválkozni. Mondta, hogy és elmaradt? Elkezdtem nevetni. Kérdeztem, hogy ennyire nem látszik? Rám nézett, és nagyon elkezdett nevetni, mert látta, hogy nincs szakállam. Ezzel cukkoltam is kicsit, és próbálta kivágni magát, hogy oké, úgy néz ki, elkalandozott.
Érdekes volt, hogy csomó korábbi témát felhozott, amik kapcsolódási pontok voltak. Már nem először hiányolt, hogy nem járok a TIK-be. Szóval vastagon partner volt a társalgásban, így nem csak azzal ment az idő, hogy én fűztem a fejét.
Megnéztem a telefonomat, kérdeztem tőle, hogy mikorra megy. Visszakérdezett, hogy mennyi az idő. Mondtam, hogy 11.25. Mondja, hogy akkor lassan már kéne. Mondtam neki, hogy nem mintha siettetni akarnám. Szóval felálltunk, és elindultunk, de igazából különböző irányba mentünk. Először megindult az én irányomba pár tétova lépéssel, csodálkoztam is, hogy alig akar elszakadni tőlem. Végül én elköszöntem tőle. Ő is köszönt, és mondta, hogy jó volt velem lógni a délelőtt. Te atya ég, durva, hogy hálálkodott azért, mert vele töltöttem a délelőttöt, és alig akart elválni tőlem. Na az nagyon jól esett, de nem köszöntem meg, és nem is mondtam semmit rá, csak intettem neki, és mosolyogtam. Szerintem ez volt a legnagyobb IOI, amit életemben kaptam.
Na most tudom, hogy az lesz az első reakció, hogy miért nem kinoztam és k-closeoltam. Igazából nagyon visszafogott a csaj, csoda, hogy ilyen szintre jutottam vele. Nem akartam elbaltázni a dolgot itt, ezt a délelőttöt a komfortépítésre szenteltem. Most nagyon sok kiindulópontom van, amin tovább tudom vinni a dolgot. Annyi a terv, hogy elviszem magammal vásárolni (az a durva, hogy nem kamu a dolog, mert tényleg amúgy is venni akarok pár dolgot), vagy elhívom buliba (mondjuk oda nem is kell, mert már mondta, hogy jönne magától is), esetleg nagyon jónak ígérkezik még az a teniszes vonal is (FUN meg minden, és nem egy átlagos „randi”). Vagy mondjuk egyszerre mind. Remélem a következő bejegyzésben már be tudok számolni arról, hogy mi alakult ki itt.
És akkor pár dolog még. Az alábbi dolgokat mind mondták nekem beszélgetések során, vagy tettek rá utalást, illetve érzem magamban.
Itt tartok most:
– tudok összefüggő mondatokban, értelmes gondolatokat megfogalmazni, azokat előadni nem hadarva úgy, hogy a hangom ne vékonyodjon el (erre nagyon figyelek, de egyre rutinszerűbb lesz)
– nem kell azon gondolkodnom, hogy mindjárt kifogy a témám, és utána mit mondok
– érdekes embernek tartanak, látják bennem a férfit, és a változást
– mosolyt tudok csalni a lányok arcára
– tartom a szemkontaktot
– képes vagyok telefonon beszélni anélkül, hogy kellemetlenül érezném magam
– ki tudok lépni a komfort zónámból, sőt igényem van rá
Amin változtatni akarok:
– nem tudok nyitni utcán (AA-m még így is van, bár szerintem min. 50%-kkal csökkentettem már)
– tuti van még sok más is, de hirtelen csak ez jutott eszembe, és ebben akarok a legjobban fejlődni
Leírnék pár rövid- illetve hosszú távú célt (nem feltétlen csak csajozással kapcsolatosak, inkább az életem felhőtlen élvezéséhez kapcsolódnak):
Rövid távon (pár hónapon belül):
– szeretnék megtanulni korcsolyázni (jégen), hogy mehessek jégkorongozni
– az egyetemen átkerülni költségtérítésesről államira (eddig jók az eredmények)
Hosszú távon (1–2 év):
– végleg elköltözni otthonról, Szegedre
– megcsinálom a középfokú angol nyelvvizsgát (ezt már tényleg nem akarom tovább halasztgatni)
– esetleg bepróbálkozok egy alapfokú némettel is (bár ezzel tudom, nem megyek sokra, csak le akarom mérni magam), ha kicsit jobb szinten leszek
Köszönöm mindazok figyelmét, akik vették a fáradtságot, és volt annyi lelki erejük, hogy végigolvasták ezt a nem rövid bejegyzést.

Bejelentkezés
Regisztráció