west82: köszi, látjátok az ilyen kritika esik jól az embernek, dicsérjetek még!

Egyébként meg a push&pull az egyik legtermészetesebb módja a flörtölésnek, ugyanúgy benned van ez, mint bárki másban, csak ki kell hozni magadból.
2011. január 16.
Mint már mondottam volt, Londonban rengeteg időm volt gondolkodni magamról, a játékomról és persze a hibáimról. Ez utóbbi igazából a kardinális kérdés, amire a szombati PUA-találkozó is kiválóan rámutatott, amikor is Mex mindenkitől megkérdezte, mi hibádzik a játékában. Amikor ugyanis őszintén megvallottam, hogy mindenkinél többnek gondolom magam, és ezzel elriasztom az embereket, a tömeg egy emberként hördült fel. Nem véletlenül. Amikor az ember ilyet hall, általában arra gondol, kinek és mitől van ekkora arca, és úgy egyáltalán, mit hisz ez magáról? A probléma, hogy én nem hiszem, hanem tudom magamról, hogy az átlag fölött vagyok, csak körülnézek, és konstatálom, hogy mennyivel okosabb, értelmesebb, empatikusabb vagyok másoknál. Ha most mélyen belemennék, olyanokat mondanék, hogy egyszerre vagyok túlságosan racionális és rendkívül érzelmes, ami tulajdonképpen már-már pszichotikus, de azért nem kell rosszra gondolni, elmebeteg nem vagyok. (Az egész valószínűleg abból fakad, hogy a sok fájdalmat megélt introvertált személyiségem az agyam csúcsra járatásában találta meg a menekülőutat. Vagyis bár a kisgyermekkori fejlődésem során az érzelmekért felelős agyféltekem vált meghatározóbbá, a sorozatos kudarcok a rációért felelős agyféltekemet tették a mindenkori uralkodóvá - és a kettőjük közti harc a mai napig nem zárult le.) Az emberek adott pillanatban többnyire csak az egyiknek engednek teret, de bennem folyamatosan forrong a kettő, amitől viszont durván fennsőbbségi komplexusom van, mert az átlagnál sokkal jobban és gyorsabban átlátom a dolgokat. Persze ez hülyeség, nem lehetek én olyan különleges, vannak nálam gyorsabb észjárású emberek, és egyébként sem értem még el olyan sok mindent a "szupererőmmel", sem a munkában, sem a magánéletben, mert más a tudás és más a gyakorlat (mondjuk ez meg frusztrál), de akkor is bennem van ez az önmagasztalás, ha az általános emberi interakcióimban nem is (mert azért találok értékes embereket, pl. a barátaim), az ismerkedésben mindenképp.
Ez egyfelől remek, mert egy magabiztos, értékeivel tisztában lévő férfi képe jön le a lánynak, másfelől viszont káros, mert rengeteg nőt kiszórok már a megnyitás előtt, mondván, nem méltó hozzám. Ez nem kifogás, semmi köze az AA-hoz (most újra van egy pici bennem, de ez nem lesz probléma), egyszerűen rájuk nézek, és pár gesztusból, megnyilvánulásból tudom (vagy csak következtetek?) a defektjére - vagyis hogy miért nem érdemes az időmet pazarolnom rá. Természetesen volt már, hogy tévedtem, és pont ez az, amiért fel kell hagynom ezzel a hozzáállással, mert így rengeteg olyan nőről is lemaradok, akik lehet, hogy valamely rejtett tulajdonságukkal kompenzálni tudják a számomra nem tetsző jellemzőiket. Viszont ez rohadtul nehéz, mert ez nem csak egy PUA-ság által felvett maszk, hogy most mindent tudok a nőkről, az átlagember meg jobb, ha elbujdos elölem a sarokba, egész életemben ilyen voltam: túlontúl okos és fennsőbbrendű. Persze ez AFC-koromban nem jött ki ennyire, csak belül tudtam az igazságot, de így, hogy már teret engedtem a személyiségemnek, bátran merek magasról lefelé tekinteni.
Sosem használandó mankó
A másik hiányosságom az a többeknél is kritikus első 5-10 perc. Elkezdek a lánnyal beszélgetni, de ha nem látom benne azt a fentebb is említett pluszt (vagyis ami bizonyítaná, hogy nekem való), nem lesz belőle semmi. Ezeket eddig elintéztem annyival, hogy nem nekem való a lány, hosszú távon úgysem lett volna jó, de ez nem feltétlenül igaz. Lehet, hogy ha lekevernék egy 5-10 perces interaktív stand upot, segítenék neki feloldódni, és utána minden mehetne ugyanúgy, mint amikor alapból megvan az a bizonyos szikra. Ezt ugyebár Frici tanácsolta a nyáron, de csak most volt alkalmam komolyan utánagondolni, illetve kidolgozni bármikor bevethető push-pull szövegeket, amik remekül elindítják és tovafonják a beszélgetést. Mindig is rutinellenes voltam (persze kezdetben használtam két sajátot), de ez igazából nem is azért kell, hogy mindenképpen ezzel csajozzak, csak a tudat kedvéért, hogy ha kifogyok a mondanivalóból, legyen mihez nyúlnom.
Igazából ez az a két kritikus pont, amin múlik a további fejlődésem, és persze el kell végre döntenem azt is, mennyire akarok szexuálisan aktív lenni. Ahogy Frici fogalmazott, ki kell eresztenem magamból az állatot, mégpedig azért, mert már nem elégszem meg a telefonszámokkal, a vad csókcsatákkal, tovább akarok lépni, vagyis olyan szintre fejleszteni a játékomat, hogy a lány másnap is alig várja majd, hogy elhívjam randira. Ezt eddig nem mindig sikerült elérni, de mostantól azon leszek, hogy az ismerkedésnek ez a része is tökéletesen menjen.
Túl sok az agyalás?
Egyébként lehet úgy is tekinteni erre az egészre, hogy túlbonyolítom, elvégre a csajozás nem olyan nagy truváj, ha tetszik a lány, oda kell menni, flörtölni vele, számot cserélni, aztán randizgatni. Egyszerű ez, mit kell itt túráztatni magunkat? De talán pont ebből látszik, mennyire másképp gondolkodom (de vajon tényleg?), és végülis sosem baj az, ha időnként megáll az ember, és igazán elgondolkodik saját magán.